Fastighetsförmedling och
rådgivning för skogs- och jordbruket
SkogsmäklarnaVi kan skog!
+46 (0)563 - 419 00
info@skogsmaklarna.com

Långav 1:89, Torsby

Beskrivning

Bostadshus på Persbyheden, Torsby kommun

Charmigt 2-plans hus med utsikt över Klarälvdalen och Branäsanläggningen. Helrenoverat/tillbyggt i äldre stil, ca 128 m² med en tomtyta på 2354 m². 4 rum o stort kök stora hallar och ett härligt soldäck för lata sommardagar. Låg driftskostnad. Ekonomibyggnad och 1700-tals härbre. Nära till fiske, natur, vintersport.

För fullständig information var god ladda ner nedanstående dokument.
Problem att öppna filerna? Ladda ner Acrobat Reader här.
Alla bilder

Planlösning

4 rum, varav 2 sovrum.

Rumsbeskrivning

Huset består av en härlig blandning mellan gammalt och modernt som ger en varm välkomnande atmosfär. Genomgående är alla ytskickt nya och av hög kvalitet. Golvvärme i badrummet på övervåningen och hela nedervåningen förutom vardagsrummet i gamla delen.

Hallen hälsar dig med varmt klinkersgolv, målad halvpanel på vägg, tapet och målat trätak.

Badrummet på nv med WC, badkar, tvättställ och dusch. Badrummet på öv har WC, tvättställ och dusch. Båda badrummen är kakelsatta, och har golv med klinkers. Tätskikten är utförda av Skanska. Även tvättstugan, har klinkers. Torktumlare (Candy), tvättmaskin (LG), köksinredning för skåp och bänk. Målad träpanel på vägg och i tak.

Det rymliga köket har fått nytt bjälklag och timmerstommen är framtagen på tre väggar. Inredning i egen design med 40-talshandtag. Där finns spishäll, spiskåpa med fläkt, ugn, arbetsbänk i trä, kombinerad kyl o frys och en fin vedspis med murad spiskåpa att elda i under vinterdagarna. Nytt och fräscht med vitmålade träpaneler i tak och på del av vägg. Köksdelen är delvis kakelsatt. Dubbel glasdörr öppnar upp till ett härligt trädäck för solen, grillen och den underbara vyn mot Klarälvdalen och skidanläggningen i Branäs. .

I vardagsrummet i den äldre delen av huset har man slipat och såpat det gamla gedigna trägolvet. Väggarna är klädda med handtryckta tapeter i gammal stil och trätaket är vitmålat. Allt detta tillsammans med den underbart formade murstocken och den fina kaminen från Kvaerner Ugnsstöperi skapar en hög mysfaktor och en varm atmosfär som inbjuder till gemenskap.

På övervåningen har fantasi och glädje fått flöda när man utformat och inrett. Genomgående vitsåpade trägolv ger ett varmt mjukt intryck.
Allrummet där man kommer upp är inspirerande med många fina, roliga detaljer och härligt färgglada tapeter. Även här finns en vedkamin att värma sig vid kalla vinterkvällar. Sovrum 1 är klätt med vitmålad träpanel på väggar och tak. Sovrum 2 har fönster åt två håll, fondtapet, det målade taket går ända upp i nock och där finns ett litet sovloft. Badrummet finns beskrivet tillsammans med bad på nv.

TV- och internetanslutning

Internet: Fastigheten är förberedd för fiberanslutning..

Övriga utrymmen

Lekstuga. Härbre från 1700-tal. Ekonomibyggnad med murad ladugård.

Ekonomi

1 575 000 kr / högstbjudande
Övrig driftkostnad är ca 11056kr.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 501000kr avseende år 2015. Varav byggnadsvärde 442000kr.

Budgivning pågår

Visa bud
  • 800 000 kr Av budgivare 1, 2018-05-29 14:30


Storlek

Boarea ca 128 m², biarea ca 0 m².
4 rum och kök.
Tomtarea 2354 m²

Fastighet

Långav 1:89

Adress

Långavheden 3, Torsby, Övre Älvdal

Ansvarig mäklare

Anna Nyström

0563-41900
070-6605783
anna@skogsmaklarna.com

Alla Jord & Skogsfastigheter Torp & Gårdar Villor & Fritidshus Andra Fastigheter